Molières ”Tartuffe” på Dramaten


tartuffe-dramaten

Teater

Redigerad på 31/01/2018

Datum

Från lördag 13 januari 2018
19:00

Till torsdag 19 april 2018
19:00

Karta

Dela

Return

Molière skapade ”Tartuffe” i maj 1664, en pjäs som vid den tiden snabbt blev censurad. Idag är den däremot sedd som en obestridlig klassiker. Inte förrän år 1669 blev censuren borttagen efter att pjäsen skrivits om.

När Orgon bjuder hem den fromme tiggaren Tartuffe vänds livet i den välbärgade familjen upp och ner. Trots att resten av familjen är övertygade om att Tartuffe är en skenhelig bedragare har Orgon snart gett honom allt han äger.

Staffan Valdemar Holm

Staffan Valdemar Holm iscensätter tolkningen av Molières ”Tartuffe”. Han är utbildad vid Statens Teaterskola i Köpenhamn och var teaterchef mellan åren 2002 och 2008. Han var även vicepresident i U.T.E. (Union des Théâtres de l’Europe), grundare av Bergmanfestivalen samt medgrundare av det europeiska teaternätverket MITOS21 (där Dramaten är medlem).

I Dramatens magiska miljö (som grundades år 1788) iscensätter därmed Staffan Valdemar Holm Molières klassiska ”Tartuffe” som utspelar sig i ett nutida, framgångsrikt och traditionellt hem inte långt från Dramaten.

För att veta mer:
http://www.dramaten.se/repertoar/tartuffe/