Den 22-27 januari 2018 uppmärksammar Kulturhuset Stadsteatern att Internationell Författarscen fyller 20 år. Den är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. För att fira jubilaren kommer nio författare att under fem dagar delta i samtal och litterära scener, bland annat tre franskspråkiga författare: Marie Darrieussecq (Frankrike), Kim Thúy (Kanada) och Sébastien Boudet (Frankrike).

Tisdagen den 23 januari*, kl.19.30, samtalar Marie Darrieussecq och Kim Thúy på engelska med den norske journalisten Hans Olav Brenner. I samarbete med Institut français de Suède.
Torsdagen den 25 januari**, kl.19.30
, samtalar Kim Thúy och Sébastien Boudet om deras förhållande till sina hemländers matkultur. De samtalar på franska och engelska med Karsten Thurfjell, producent och redaktör på Sveriges Radios kulturredaktion

Marie Darrieussecq är från Bayonne i franska Baskien. Franz Kafka är en av hennes stora inspirationskällor och hon har gjort en avhandling om autofiktion. Marie Darrieussecq tycker om antikens litteratur och har översatt favoritförfattaren Ovidius. 

Kim Thúy föddes i en välbärgad familj i Sydvietnam. Debutromanen Ru fick ett fantastiskt mottagande, bland annat tilldelades Kim Thúy Kanadas främsta litteraturpris, Governor General´s Award. Aktuell utgivning: Vi

Sébastien Boudet föddes i Paris och växte upp i en bagarfamilj. Bakning är såväl hans yrke som passion och han är en stark förespråkare för matlagning med naturliga råvaror. Aktuell utgivning: Sébastiens franska kokbok: Sébastiens franska kokbok.

Läs mer
Detta evenemang äger rum i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern.
*För den 23 januari, klicka här.
**För den 25 januari, klicka här.