Abdellah Taia presenterar Den som är värd att bli älskad


abdellah-taia-final

Litteratur

Redigerad på 09/02/2018

Datum

Från fredag 16 mars 2018
11:58

Till lördag 17 mars 2018
23:58

Karta

Dela

Return

Bland de tiotals författare som medverkar under årets Littfest, Umeås litterära festival (15-17 mars), förekommer den frankofona marockanen Abdellah Taia. Han växte upp i staden Salé, nära Rabat, med åtta syskon och en far som jobbade som bibliotekarie och en mor som varken kunde läsa eller skriva.

Sedan 1999 bor Taia i Paris. Idag är han 44 år gammal och den första öppet homosexuella författaren i Marocko. Hans senaste roman, Den som är värd att bli älskad, utkommer den 9 februari 2018 i Sverige.

En brevroman

Ahmed, 40 år gammal, är marockan och bor i Paris. Han skriver till sin mor, död sedan fem år tillbaka, för att göra upp med henne och äntligen berätta om sitt liv som homosexuell. Han skickar ett brev till Emmanuel för att göra slut, mannen han så passionerat älskade och som, på gott och ont, förändrade hans liv genom att ta med honom till Frankrike. Dessutom tar Ahmed emot brev från Vincent och Lahbib. En brevroman om en resa tillbaka i tiden ända till ondskans begynnelse. Det är en bok om den franska kolonialismen som kvarstått i den unga homosexuella marockanens kärleksliv.

Läs mer:
Littfest