Mélanie Demers och danskompaniet MAYDAY på Dansens Hus


animal-triste

Dans

Redigerad på 28/02/2019

Datum

Från fredag 08 mars 2019
19:00

Till lördag 09 mars 2019
20:00

Karta

Dela

Return

Den kanadensiska koreografen Mélanie Demers och hennes danskompani MAYDAY ger föreställningen Animal Triste på Dansens Hus i Stockholm den 8-9 mars.

Boken "Sapiens" har inspirerat Mélanie Demers till att göra den kraftfulla föreställningen ”Animal Triste” ett försök att förstå det sorgliga djuret homo sapiens - människan.

Människan gillar att sätta sig själv i universums centrum. Att vi är oövervinnerliga, odödliga och självklar nummer ett. Vi förstår att vi förmodligen är på vår mot vår undergång men tror ändå på evigheten. Och längst där inne, är människan kanske ändå bara ett litet djur, av ganska ringa betydelse, som bara vill göra mer och bättre.

Mélanie Demers verk har ofta utforskat de mörkare delarna av människlighetens villkor och hennes sociala engagemang lyser nästan alltid igenom i hennes konstnärskap. I Animal Triste har hon samlat fyra av Kanadas mest välrenommerade dansare: Marc Boivin, Brianna Lombardo, Riley Sims och James Gnam. Resultatet är en intensiv, småvild och uppretad kväll som ställer dig mot väggen: Är vi inte bättre än såhär?

Föreställningen består av fyra delar eller kapitel. Sista delen med repliker från populära filmer och dagens politiska situation där både Rambo och Trump får plats. En igenkännbar tragikomisk värld som lämnar oss med ett skratt som fastnar.

För mer information och biljetter: https://dansenshus.se/event/animal-triste-melanie-demers/